vivre.ro

duminică, 9 decembrie 2012

Cum sta treaba cu cei care nu vor sa mearga la vot

Stampilele de vot au asteptat
M-am saturat sa tot vad persoane care arata cu degetul spre rata mica de prezenta la vot, dar care nu s-au sinchisit sa isi ridice dosul de din confortul propriu ca sa isi spuna dorinta prin vot, pentru ca au fost destul de multe variante din care sa aleaga, sau, cel putin, sa isi anuleze votul, dar sa faca acel act de prezenta.
Sunt convinsa ca daca cei care nu au votat, fiind majoritatea, daca ar fi mers la vot sa isi anuleze votul, ar fi castigat un mare nimeni, si atunci si-ar fi pus cineva un mare semn de intrebare. S-ar fi ingrijorat macar Digi24, ca ei par sa fie cei mai impartiali dintre toate televiziunile si sunt sigura ca toate ar fi pomenit de acest lucru. Insa pana cand vor face acest gest prin care sa arate ca le pasa, eu cred ca ar trebui sa taca. Nimic mai mult decat sa taca si sa nu se faca comentator arogant al alegerilor celorlalti care, asa cum sunt ei, batrani, tineri sau altceva, au facut efortul de a merge prin frig si zapada sa mearga sa voteze. Ceea ce fac ei se numeste lasitate, iar lasul odata plecat, nu se mai aude.
Iar tot pentru cei care au nu votat si se intreaba aparent cu seninatate care este reprezentarea din parlament, le spun ca reprezentarea este pentru cei care s-au sinchisit sa voteze. Pentru cei carora le pasa. Mergand la o extrema, desi nu obisnuiesc sa fac asta, sunt de parere ca cei care nu au votat nu ar trebui sa aiba dreptul sa primeasca orice fel de sprijin din partea guvernului, sau a parlamentului, tocmai pentru motivul din care nu voteaza: pentru ca nu exista acolo o persoana care sa se potriveasca cu principiile lor.
Cam atat am avut de spus, pentru ca nu mai vreau sa ma enervez. Asta este parerea mea.
P.S. Maramuresenii m-au dezamagit in acest senes, pentru ca ne-au pus pe al doilea loc de la coada in ceea ce priveste prezenta la vot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!