vivre.ro

luni, 30 iulie 2012

Sa ne fie de bine!

Ma scarbeste extraordinar faptul ca, acum Basescu va indrazni sa spuna ca mai bine de 50% din cetateni vor ca el sa nu plece de la Cotroceni, fara sa se gandeasca ca aproape toti acei 50% nu vin la vot de obicei, si fara sa se sinchiseasca de cei care din 2004 au murit, insa inca sunt pe listele de vot. Nu a putut nici macar de mai bine de un an sa centralizeze datele si sa actualizeze datele de la recensamant, ca sa avem si noi liste de vot demne de luat in seama.
Am auzit pe cineva spunand ca Basescu a fost pus in functie de 5 milioane de romani si acum are pretentia de a fi demis de catre 9 milioane. Nu comentez. Este mult prea clar. Lasitatea de care a dat dovada sfatuindu-i pe oameni sa nu mearga la vot este lipsita de rusine.
Stiu ca ma grabesc putin. Eu sunt o persoana optimista, dar nu pot sa stau si sa nu spun nimic cand vad atata bataie de joc. In 2009, cand lui Basescu ii trebuiau voturi din diaspora, ca sa poata vota cat mai multi, le-a inchiriat autocare, pentru a putea merge in alte orase, acolo unde erau sectii de vot. Acum, cand totul a fost organizat in mod corect, nu toti romanii din afara tarii si-au permis sa cheltuiasca banii munciti atat de greu pentru a merge la zeci de kilometri departare ca sa voteze. Prefera sa trimita acei bani la copii, in tara, ca sa poata sa isi cumpere o hainuta in plus.
Nu pot sa nu imi indrept o privire incruntata si asupra persoanelor care de obicei nu ies la vot, din lipsa de optriuni, care acum aveau o situatie mult mai clara in fata. Trebuia doar sa aleaga daca il mai vrea sau nu pe acest marinar increzut, care are impresia ca are totul la picioare.
Vreau doar ca asteptarile mele sa nu fie tradate si sa se ajunga la un procent destul de mare cand se vor da rezultatele oficiale finale. Oricum, daca ne lipseau doar 2 voturi, stiu pe cine sa trag la raspundere. Insa de restul trebuie sa va trageti singuri la raspundere. 

4 comentarii:

  1. De ce te agiti ?
    Poate conform noului recensamant listele electorale ar avea doar 17 mil persoane... deci matematic peste 50% au votat DA... si tot nu-l intereseaza... are bani.. are influenta... nu-i prost... chiar as spune ca-i destept... dar e malefic...

    P.S. ne meritam soarta

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai ce spuneam si eu... Sa ne fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt trist ca nu a plecat Base si ca suntem condusi de astia..Nu se poate un referendum pentru demitarea clasei politice??tind sa cred ca ar fi o prezenta destul de mare acolo...

    RăspundețiȘtergere
  4. tind sa cred ca acum va pleca. Deci se intrezaresc raze de bucurie. Nu mai fi trist! Va sosi momentul in care toate se vor pune la locul lor. ;)

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!